top of page
Buddha to Buddha premium handmade sieraden

Buddha to Buddha, ontworpen in Amsterdam en met de hand gemaakte premium zilveren sieraden

BUDDHA TO BUDDHA


Het verhaal van Buddha to Buddha begint in 1997. De oprichter van het merk, op zoek naar de diepere betekenis van het leven, besloot een meditatiereis door Zuidoost-Azië te maken. Eenmaal daar begon hij te tekenen. Met de hulp van een plaatselijke zilversmid bracht hij zijn schetsen tot leven. De eerste armband was een feit en Buddha to Buddha was geboren.

Tegenwoordig worden onze zilveren meesterwerken nog steeds vervaardigd door de allerbeste ambachtslieden. We zijn er trots op dat elk sieraad nog altijd met de hand wordt gemaakt. Hierdoor is elk stuk uniek.

Omarm het leven


Buddha to Buddha is meer dan een sieradenmerk. Het is een levensstijl. Eén die het leven en al haar tegenstrijdigheden omarmt. We zetten ons af tegen het snelle leven, het altijd-maar-werkende-leven en de zoveel-impulsen-ik-zie-door-de-bomen-het-bos-niet-meer-leven.
Waarom al die haast? Wij maken bewust een pas op de plaats. Proberen opnieuw contact te maken met de wereld en diegene die het bevolken: gepassioneerde zielen, creatieve geesten, mensen die de status quo bevechten en risico’s durven te nemen. Dus trek de wereld in, omarm het onbekende en laat het leven je verrassen!

Ambacht & kwaliteit


Vakmanschap is de kern van de sieraden van Buddha to Buddha. Van het ontwerpproces tot ontwikkeling, een team van ontwerpers, ontwikkelaars en zilversmeden werken samen om de unieke sieraden te creeeren. De Chain armband (maat E) kost een ervaren zilversmid ongeveer vijf dagen om te maken, inclusief het slot, die bestaat uit 28 ingewikkelde stukken. Zelfs het leer op de ontwerpen is handgeweven door getalenteerde leerbewerkers.

Of het nu gaat om een ring, een armband of een ketting, elk stuk is het resultaat van een lang en nauwgezet proces met een creatieve geest, oneindig geduld en zeer vaste handen. 

Ontworpen in Amsterdam


Elk nieuw sieraad begint als nieuw idee in het hoofd van onze zeer bekwame en creatieve ontwerpers in Amsterdam. Dit wordt uitgewerkt in schetsen en computertekeningen en besproken met collega's. Uit de tekeningen wordt elk stuk zilver of een ander materiaal gemeten en berekend.

Handgemaakt op Bali


Terwijl het idee ontkiemt in het hoofd van de designer, bepaalt een specialist of het stuk kan worden gemaakt en welke stappen daarbij nodig zijn. Het ontwerp wordt vervolgens verzonden naar Bali, waar honderden lokale ambachtslieden bezig zijn met het maken van Buddha to Buddha sieraden. Zilver ambacht is een lange traditie op het eiland en het is echt geweldig om getuige te zijn van het geduld en de precisie waarmee elk stuk met de hand is vervaardigd. Voor de ingewikkelde ontwerpen worden afzonderlijke mallen gemaakt. Met de zogenaamde verloren was-gietmethode wordt vervolgens heet vloeibaar zilver in de vormen gegoten. Na afkoeling worden de verschillende componenten van de sieraden gepolijst. En ten slotte worden de stukken aan elkaar gekoppeld en ontvouwt het glanzende sieraad zich als een waar kunstwerk. Dus als je naar je Buddha to Buddha-ring, armband of ketting kijkt, onthoud dan hoeveel liefde en toewijding er aan is besteed, je zult het nog meer waarderen en koesteren!

Nieuw! Buddha to Buddha Gold Vermeil! lees ons blog Goud vermeil sieraden

bottom of page