top of page

Voor het zetten van gaatjes in je oren ben je bij Twinkle Juweliers aan het juiste adres.

Wij maken gebruik van het System75™ van Studex. 

Snel, veilig en geluidloos een oorbel in het zachte deel van het oor.

Let op! wij zetten geen gaatjes in het kraakbeen, alleen in de oorlel. Een 1e of 2e gaatje is geen probleem en vaak ook een derde gaatje mits het maar in het zachte gedeelte van de oorlel is.

Er zijn verschillende leuke oorbellen die direct in je oor worden geprikt, in zilverkleur en goudkleur of voor de kleintjes met gekleurde bloemetjes. 

De prijs is 32,50 per paar. Dat is inclusief de speciale oorbellen, het prikken en een flesje ontsmettingsmiddel.

Wil je 1 oorgaatje prikken? dan is het de helft van de prijs 16.25

 

Bij kinderen prikken we de gaatjes met 2 personen zodat het in 1 keer klaar is. Wel zo prettig.

Mijn kind wil gaatjes in de oren

Er komt een moment dat je kind begint over oorbellen. Wij hanteren als minimale leeftijd 4 jaar. 

Bereid je kind voor door te vertellen dat het wel even een prikje is, en niet geheel pijnloos. Maar dat het zeer snel gaat en de pijn ook zeer snel weer over is, vaak als je de winkel uit loopt is het al weer voorbij. Ook de nazorg is bij jonge kinderen nog belangrijker. Laat ze niet teveel aan de oorbellen komen, houd ze goed schoon met het ontsmettingsmiddel en doe ze vooral de eerste 8 weken niet uit. De ervaring leert dat bij jonge kinderen de gaatjes zeer snel dichtgroeien, soms al na een paar uur. 

Hoe moet je nieuwe oorgaatjes verzorgen?
Een goede en regelmatige naverzorging na het zetten van de oorgaatjes is bijna net zo belangrijk voor mooie en gezonde oren als kwalitatieve apparatuur, kwalitatief hoogwaardige oorbellen en kwaliteits winkels. Pas gezette oorgaatjes moeten ten minste twee keer per dag met geschikte producten gereinigd worden. Op die manier kun je gemakkelijk infecties of andere complicaties voorkomen. Hier vindt je onze verzorgingstips voor de verzorging en informatie over onze verzorgings-producten.

 

Na het prikken ontvang je gratis een flesje antisept waarmee je de oorbellen schoon houdt. 24 uur na het prikken begin je met 2x per dag een druppel tussen de oorbel en je oorlel aan de voorkant en achterkant en dit ongeveer 3 weken lang.

Als je na 3 weken geen last meer hebt en de oorbel makkelijk kunt draaien mag je stoppen met druppelen maar let op! de oorbel moet nog steeds dag en nacht ingehouden worden.

Na 8 weken mag je de oorbel wisselen met een andere oorbel naar keuze.

Wij adviseren wel uitsluitend echt zilveren of echt gouden oorbellen te dragen om irritatie te voorkomen.

Mocht je toch nog roodheid of gevoeligheid ervaren kun je een Biotycare ontsmettingsmiddel gebruiken. 

Verzorgingtips and Tricks!
Goede verzorging is belangrijk voor mooie en gezonde oren
Je zult bijzonder veel plezier van je nieuwe oorgaatjes hebben, als je deze na het gaatjes zetten goed behandelt en regelmatig verzorgt. Statistieken tonen aan dat de meeste infecties of problemen ontstaan na het gaatjes zetten door onjuiste verzorging of gebrek daaraan. Deze verzorgingstips helpen je het genezingsproces te ondersteunen en om infecties te vermijden.

 

* Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
* Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste twee keer per dag met Antisept op het nieuwe gaatje aan te brengen, zonder daarbij de oorbellen uit het oor te halen.

* Draai de oorbellen 2 – 3 keer door 180 ° (halve draai) naar links en naar rechts.

* Zorg ervoor dat je haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.
* Tussen het reinigen door moeten de oren zo weinig mogelijk met vocht in aanraking komen.


Wat moet je vermijden?
* Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.
* Duw de pousette niet te dichtbij uw oor. De pousette moeten zich altijd aan de achterkant van de oorsteker bevinden om te zorgen voor een voldoende luchtcirculatie. Er is een inkeping voor de optimale positie van de pousette.


Wat kunt je doen, om het genezingsproces te verbeteren?
* Laat de eerste oorbellen ten minste 6-8 weken  in de oorlel zonder ze te verwijderen.
Na 6 weken (in het geval van de oorlel) kun je de oorbellen verwijderen en direct vervangen door een andere oorbel.
Gebruik alleen oorstekers tijdens de eerste 6 maanden (in het geval van de oorlel) De oorbel moet gemaakt zijn van nikkelafgiftevrij chirurgische staal of andere anti-allergene materialen zoals echt goud of echt zilver.

* Vermijd contact met haarspray, shampoo, zeep etc. bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met een Studex huidverzorgingsproduct.
* Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als je onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur.
* Bij gebruik van Studex® Advanced mag je de oorbellen in de oorlel al na 3 weken wisselen in plaats van 6 weken. 

Studex® Advanced

Studex Advanced is een 2-in-1 naverzorgings- en reinigingsmiddel voor piercings zorgt ervoor dat consumenten hun oorpiercings sneller kunnen vervangen. Waar men vroeger 6 weken moest wachten om een oorbel in de oorlel te vervangen, kan dit met Studex Advanced al na 3 weken. 
STUDEX® ADVANCED bevat natriumhypochloriet, het natriumzout van hypochlorigzuur. Dit middel reinigt en verzorgt de huid zonder prikken of irritatie en is zeer effectief tegen micro-organismen zoals bacteriën en schimmels.

VERMINDERT ROODHEID en IRRITATIE tijdens
het genezingsproces VERMINDERT kans op INFECTIE VERZORGT en KALMEERT de huid Bevat GEEN SCHADELIJKE STOFFEN DERMATOLOGISCH GETEST en heeft natuurlijke PH-waarde

Studex advanced 2-in-1 care naverzorging

Studex® producten ondergaan een streng bewaakt kwalititeits proces en voldoen aan, of overtreffen zelfs, de richtlijnen van de EU(Nikkelwetgeving) alsook de Amerikaans FDA-richtlijnen.

Geluidloos

Met Studex® System75™stappen wij af van de traditionele manier waarbij men de gaatjes schieten. Studex® System75™zorgt met zijn druksysteem dat gaatjes zetten bijzonder zacht gebeurt, weefselbesparend is en nauwelijks voelbaar is. Het gebruik van het systeem is zo goed als geluidloos en daarom ook perfect geschikt voor kinderen. Een groot verschil met het oude pistool waarbij men de gaatjes schieten.

Top kwaliteit

Studex® producten ondergaan een streng bewaakt kwalititeitsproces en voldoen aan, of overtreffen zelfs, de richtlijnen van de EU(Nikkelwetgeving) alsook de Amerikaans FDA-richtlijnen.

Eenvoudige hantering

Het instrument ligt optimaal in de hand en laat zich gemakkelijk bedienen.

Nauwkeurig

Dankzij de goed zichtbare stekeruiteinden worden de oorgaatjes precies en op de millimeter juist gezet.

Voordelen van Studex® System75™

  • Nauwelijks voelbaar

  • Op de millimeter precies zetten

  • Bijzonder stil aan het oor

  • Veilig, hygiënisch en snel

  • Steriele cartridges

  • Geweldige oorstekers in mooie designs

  • Antiallergisch en huidvriendelijk

Shop de Studex advanced hier

bottom of page