top of page

Seiko 5 Sports GMTSinds de lancering in 1968 staat de Seiko 5 Sports-collectie voor mechanische horloges die synoniem zijn van duurzaamheid en betrouwbaarheid.


Toen de collectie in 2019 opnieuw werd gelanceerd, is er een actieve en jeugdige dynamiek aan toegevoegd. Seiko 5 Sports zet opnieuw een stap voorwaarts met de introductie van het eerste model met een GMT-kaliber.


Met als basis het beproefde en vertrouwde 4R kaliber, biedt deze nieuwe serie van drie ontwerpen het gemak van een GMT-aanduiding. In een kast die slechts 0,1 mm dikker is dan de bestaande kast.


Ontwerp

De leesbaarheid van deze uitvoering wordt geperfectioneerd door de helder rode GMT-wijzer, die contrasteert tegenover de zwarte wijzerplaat.

Net als de tijdwijzers en indexen, is de GMT-wijzer voorzien van een royale laag Lumibrite om ook een optimale leesbaarheid bij weinig licht te garanderen.


Naast het internationale gemak van de GMT-functie is het horloge ook voorzien van een draaibare bezel, die in twee kleuren is uitgevoerd om in één oogopslag de dag- en nachturen te kunnen onderscheiden.

De bezel is gemaakt van Seiko's Hardlex-glas om het hoge niveau van duurzaamheid te leveren waar de Seiko 5 Sports-collectie om bekend staat.


SKX Sports Style

De serienaam SKX Sports Style is niet zomaar gekozen: het ontwerp van kast en wijzerplaat is geïnspireerd op een van Seiko's meest geliefde sporthorloges, bij liefhebbers bekend als de Seiko SKX-serie. De horlogeband met schakels in vijf rijen is een nieuw ontwerp, maar is eveneens geïnspireerd op de originele SKX-serie. De middelste rijen van schakels zijn gepolijst en vormen zo een sprankelend contrast met de buitenste rijen.


Kaliber 4R34

Het 4R34 Seiko kaliber met datumweergave en een 24-uurswijzer is een mechanisch kaliber.

Het horloge laadt zich tijdens het dragen automatisch op door het omzetten van de arm- en polsbewegingen van de drager in energie.

Beweging van het horloge zorgt ervoor dat de hoofdveer van het horloge wordt opgewonden. Deze veer is de energiebron. Handopwinding van het uurwerk is ook mogelijk. Wanneer het horloge volledig is opgeladen heeft het horloge een gangreserve van ongeveer 41 uur. Het tikgetal van deze automaat is 21.600 per uur en het horloge heeft 24 jewels.
Comentários


bottom of page